Op het netschema van Nederland wordt het Nederlandse koppelnet op schematisch-grafische wijze getoond. 

Het netschema biedt overzicht op de ringen in het koppelnet, de interconnecties en hoe de onderliggende deelnetten onder de koppelnetstations hangen. Het schema toont de as-is toestand van het net op de datum die linksboven bij de legenda wordt getoond. Er worden dus alleen componenten getoond die in actieve dienst zijn. Als een nieuw bouwproject in dienst gaat, de capaciteit van een verbinding of koppeltrafo wijzigt of als er iets anders aan het net verandert wordt het schema bijgewerkt. Het netschema is daardoor in hoge mate actueel. 

Op zoek naar een netkaart in plaats van een schema? Gebruik dan de HoogspanningsNet Netkaart.
 

Netschema-Transportnet-19NLT04

Bron: HoogspanningsNet (research en samenstelling door het siteteam, grafische verzorging Hans Nienhuis). Copyright: CC BY-NC-ND.

Belangrijk: het netschema bevat uitsluitend informatie die uit openbaar inzichtelijke en vrij toegankelijke bronnen zijn verkregen, zoals KCD's, lijsten en openlijke navraag. Aanvullingen of correcties kunnen alleen worden ingebracht wanneer er een betrouwbare, openbare bron ter bevestiging aanwezig is en die bron C1-geschikt is (openbaar, publiek toegankelijke informatie). Voor aanvullingen, correcties en vragen, gebruik het contactformulier.

Downloads

▫  Netschema Nederland (PDF)

Op het netschema is de disclaimer van toepassing.