Op het netschema van Nederland wordt het Nederlandse koppelnet op schematisch-grafische wijze getoond. 

Het netschema biedt overzicht op de ringen in het koppelnet, de interconnecties en hoe de onderliggende deelnetten onder de koppelnetstations hangen. Het schema toont de as-is toestand van het net op de datum linksboven bij de legenda. Er worden alleen componenten getoond die in actieve dienst zijn. Als een nieuw bouwproject in dienst gaat, de capaciteit van een verbinding of koppeltrafo wijzigt of als er iets anders aan het net verandert wordt het schema bijgewerkt. Het netschema is daardoor in hoge mate actueel.

Klik of tik op de zoomknoppen linksboven in de viewer om in te zoomen en getallen en namen te kunnen aflezen. 

Op zoek naar een netkaart in plaats van een schema? Gebruik dan de HoogspanningsNet Netkaart.
 

Netschema-Transportnet-20NLT03-by-HoogspanningsNet

Bron: HoogspanningsNet (research en samenstelling door het siteteam, grafische verzorging Hans Nienhuis). Copyright: CC BY-NC-ND.

Belangrijk: het netschema is niet bedoeld om te worden gebruikt als eindinformatiebron in kritieke toepassingen (zoals in fail-safe, eindbeslissingen, veiligheidsbesluiten, vliegverkeer en/of juridische zaken) waarin een incorrectheid kan leiden tot schade, ongevallen of veiligheidsrisico's.

Het netschema bevat uitsluitend informatie die uit openbaar inzichtelijke en vrij toegankelijke bronnen zijn verkregen, zoals KCD's, assetlijsten/tabellen en openlijke navraag. Aanvullingen of correcties kunnen alleen worden ingebracht wanneer er een betrouwbare bron ter bevestiging aanwezig is en die bron C1-geschikt is (openbaar, publiek toegankelijke en reproduceerbare informatie). Voor aanvullingen, correcties of vragen, gebruik het contactformulier.

Downloads

▫  Netschema Nederland (PDF)

Op het netschema is de disclaimer van toepassing.