Het hoogspanningsnet verandert continu. Een dynamische, moderne netkaart zoals ons eigen exemplaar is een must voor wie een zo groot mogelijke actualiteit wil. Maar soms heb je juist een netkaart van lang geleden nodig. Welkom in het netkaartarchief.

Oude netkaarten - alleen bij hoogspanningsnet.com

Een bijna sluitend jaarlijks netkaartenarchief is nergens op internet te vinden – behalve hier bij HoogspanningsNet.

Dankzij mensen met een decennialange interesse in nethistorie zijn er netkaarten van Nederland bewaard gebleven van voor het digitale tijdperk. De kaarten zijn ingescand, digitaal beschikbaar gemaakt en per decennium gerubriceerd. Bekijk ze in detail door ze te vergroten en ze met elkaar te vergelijken en ontdek de geschiedenis van de aanleg van het Nederlandse hoogspanningsnet.  

Kies een decennium door op de navigatiebalk te klikken.


Actuele netkaartenJaren 10Netkaarten uit de jaren 00Netkaarten uit de jaren 90Netkaarten uit de jaren 80Netkaarten uit de jaren 70Netkaarten uit de jaren 60Netkaarten uit de jaren 50Netkaarten uit de jaren 40Netkaarten uit de jaren 30 en ouder


Deze navigatiebalk verschijnt op elke pagina, zodat je sneller van decennium kan wisselen.
Extra: als je meer wilt weten over individuele verbindingen in het 110 kV-net of de netten in Brabant en Gelderland, dan is het aan te raden om blik te werpen in de rapporten van A.J. Börger in de Documentatiehoek, onder Naslagwerken.  

Op dit moment hebben we helaas geen oude netkaarten van België beschikbaar. Heb je zelf een oude netkaart van België of weet je wie we daarvoor kunnen benaderen? We houden ons warm aanbevolen.

 


Let op: afwijkende copyrights. De getoonde netkaarten zijn ons met dank aan mensen met interesse in nethistorie vanuit verschillende bronnen toegekomen. De kaarten vallen onder een traditioneel copyright. Ze blijven eigendom van hun respectievelijke rechthebbers of de rechtsopvolgers daarvan.