HoogspanningsNet - alles over hoogspanning op het het

Hoogspanningstechniek

Hoogspanning en gezondheid?

Het antwoord op alle vragen vind je bij het RIVM (NL) of het LNE (B).

HoogspanningsNet behandelt dit thema met opzet niet zelf. (Waarom niet?)

Geknetter en gebrom?

Dat is normaal.

01 mei 2017 Vandaag maakt de HoogspanningsNet Netkaart een nieuwe, grote stap. Met het doorvoeren van versie 6.0 is de webkaart verschenen: een kant en klare grafische interface waarin de netkaart direct toegankelijk is vanaf je laptop, tablet of telefoon, zónder aanvullende software.

Sinds het verschijnen van de netkaart in 2011 is er voortdurend ontwikkeld. We gingen steeds gedetailleerder, de grens over en zelfs databased. Maar er was één ding dat telkens hetzelfde bleef, de noodzaak tot installatie van een GIS-client (in de praktijk vaak Google Earth) om de netkaart te kunnen gebruiken. Dat werkt prima voor zwaardere gebruikers die er lekker voor kunnen gaan zitten. Maar voor wie in het veld even snel een netkaart nodig had of slechts iets kleins wou natrekken was het een hinderlijk punt van irritatie.

Wat we nodig hebben is een netkaart die direct vanaf ieder apparaat toegankelijk is. Op elke plek, zonder aanvullende software. Dankzij noeste arbeid van de vrijwilligers achter deze site (waarvan eentje in het bijzonder, hij heeft er heel wat avonden aan opgeofferd) is dit streven nu bewaarheid geworden. Maak kennis met een nieuwe, tweede interface: de webkaart.

De door onszelf gehoste, kant en klare weergave van de netkaart werkt op computers, op tablets enop  telefoons, zelfs middenin het open veld. Er is geen opstarttijd en alle tools die je gewend was zitten erop, ook nieuwe dingen zoals taalkeuze, een zoekfunctie, het uitpeilen van je locatie en het inline opvragen van informatie bij elk object.

Bestaande gebruikers via Google Earth hoeven zich geen zorgen te maken, toegang via de dynamische KML blijft gewoon ondersteund. De webkaart is een nieuwe toevoeging en voor het zwaardere werk kan je Google Earth gewoon blijven gebruiken. Maar voor het snelle werk in het open veld is er nu een volwaardige, nieuwe methode die het beste van twee werelden combineert: de meest complete gratis netkaart die momenteel in omloop is, altijd direct beschikbaar vanaf je telefoon. We verwachten hiermee een flinke toename van het aantal gebruikers.

Via de (nieuwe) banner rechtsboven is de netkaart altijd in één klik of tik binnen handbereik. Probeer het eens uit, lees meer informatie of praat mee op ons forum.

Afbeeldingen: met de nieuwe webversie van de netkaart op je telefoon heb je vanaf nu heb je altijd het hoogspanningsnet in je broekzak. Tevens zijn de informatiekolommen uitgebreid met nieuwe parameters. De beste gratis netkaart in omloop is daarmee nog beter en bereikbaarder geworden. 

Reacties zijn gesloten.

Credits en copyright

Creative Commons Licentie

Tenzij anders vermeld, bevindt de content op deze website zich onder een CC BY-NC-ND-licentie.

Lees de volledige disclaimer hier.