Pylon geeks weten dat alles interessanter wordt als je er spanning op zet. HoogspanningsNet bewijst dat deze stelling nog altijd klopt door ganzenbord, een toppunt van spruitjeslucht, onder hoogspanning te brengen.

Ganzenbord is typisch iets voor gure donkere winteravonden of voor op vakantie. Neem dat laatste geval. Het maakt niet uit waar je bent in Noordwest Europa, altijd heb je van die periodes waarin de regen op het dak klettert, de camping een modderpoel is, je vakantiehuisje eerder aanvoelt als een barak in Siberië of waarin het hotel net een betonnen gevangenis is. Als dan ook nog de barbecue is uitgeregend en je gezinsleden in verregaande staat van ontluistering verkeren, kan je wel wat beters gebruiken dan een versleten spel Mens-Erger-Je-Niet of het al net zo grijsgespeelde scrabble.

HoogspanningsNet Powerganzenbord – wie voltooit als eerste zijn hoogspanningslijn?

HoogspanningsNet Powerganzenbord - download een haarscherpe versie als PDF hierbeneden

Powerganzenbord draait om de vraag wie er als eerste een nieuwe hoogspanningsverbinding weet te voltooien.
Speel met een circuitkleur, begin bij het stijgjuk en maak met twee tot negen mensenen maak een reis door Hoogspanningsland zoals we dat vandaag kennen.

Overwin problemen, speel het hard en fel of kies juist een medekandidaat te helpen. Maar verlies nooit je doel uit ogen: als eerste Trafostation Lijnvreugd bereiken.

Gedeelte van het speelbord

Gedeelte van het speelbord. Soms zit het mee, soms zit het tegen, maar altijd vind je herkenning als je een beetje bekend bent in Hoogspanningsland met zijn vaste besoignes en gebruiken.

Het speelbord is op een A4 een beetje krap. A3 is geschikter. Als je op een camping of in een hotel zit, informeer dan bijvoorbeeld bij de receptie of je een A3-print mag maken. Snaai de dobbelsteen en wat pionnen uit een doos Mens-Erger-Je-Niet en verhoog het potentiaal van ganzenbord naar hoogtes waar ze bij de geboorte van dat spel in de 16e eeuw nog geen enkel besef van hadden…

Powerganzenbord staat garant voor een leerzame reis door Hoogspanningsland, waarbij je de regen op het caravandak nauwelijks nog zal horen (boven het gefoeter van een van je medespelers uit wanneer die weer terug naar het Ministerie van EZ moet).

Downloads

▫  HoogspanningsNet Powerganzenbord (PDF, 300 DPI)