Pylon geeks weten dat alles interessanter wordt als je er spanning op zet. HoogspanningsNet bewijst dat deze stelling nog altijd klopt door ganzenbord, een toppunt van spruitjeslucht, onder hoogspanning te brengen.

Vakantie in eigen land is in 2020 euh.. populairder dan ooit. Maar het weer is even wisselvallig als altijd. Daar zit je dan weer. In je caravan. De regen klettert op het dak, de camping is een modderpoel, de barbecue is uitgeregend en je gezinsleden verkeren in verregaande staat van ontluistering. Dan kan je wel wat beters gebruiken dan een versleten spel Mens-Erger-Je-Niet of het al eveneens grijsgespeelde scrabble.

HoogspanningsNet Powerganzenbord – wie voltooit als eerste zijn hoogspanningslijn?

HoogspanningsNet Powerganzenbord - download een haarscherpe versie als PDF hierbeneden

Powerganzenbord draait om de vraag wie er als eerste een nieuwe hoogspanningsverbinding weet te voltooien. Begin bij het stijgjuk en maak een reis door Hoogspanningsland zoals we dat vandaag kennen. Speel met een circuitkleur en met twee tot negen mensen. Overwin problemen met doorhangknelpunten, lijndansen, congestie en nare vergunningsprocedures. Maak handig gebruik van een PR-momentje met een ooievaar in een mast. Maak strategische keuzes voor het goede type geleider – maar pas op, voor je het weet moet je terug naar het Ministerie van EZ op positie 14. Speel het hard of kies juist een medekandidaat te helpen, maar verlies nooit je doel uit ogen: als eerste Trafostation Lijnvreugd bereiken.

Gedeelte van het speelbord

Gedeelte van het speelbord. Soms zit het mee, soms zit het tegen, maar altijd vind je herkenning als je een beetje bekend bent in Hoogspanningsland met zijn vaste besoignes en gebruiken.

Het speelbord is op een A4 een beetje krap. A3 is geschikter. Als je al op de camping zit, informeer dan bijvoorbeeld bij de receptie van de camping of je een A3-print mag maken. Snaai de dobbelsteen en wat pionnen uit een doos Mens-Erger-Je-Niet en verhoog het potentiaal van ganzenbord naar hoogtes waar ze bij de geboorte van dat spel in de 16e eeuw nog geen enkel besef van hadden…

Powerganzenbord staat garant voor een leerzame reis door Hoogspanningsland, waarbij je de regen op het caravandak nauwelijks nog zal horen (boven het gefoeter van een van je medespelers uit wanneer die weer terug naar het Ministerie van EZ moet).

Downloads

▫  HoogspanningsNet Powerganzenbord (PDF, 300 DPI)