Een goede manier om elkaar uit te dagen om naar buiten te kijken is… een spelletje bingo! 

Is dat niet ongelofelijk stom als je nog geen 110 bent? Tja, wel met zo'n knullig molentje, maar als je de getallen vervangt door hoogspanningsartikelen en je zelf actief moet kijken en zien om de kaart vol te krijgen wordt het een stuk leuker. Twaalf verschillende bingokaarten voor twaalf toepassingen – ben jij de eerste die een kaart vol krijgt?

Hoogspanningsbingo voor geïnteresseerde reizigers

De basic variant. Reis door het land, kijk uit het raam en haal een bingo. De linkerkaart is zo samengesteld dat hij bij een flinke reis door Nederland al vrij snel bingo zal opleveren. Hang hem op je dashboard en lol gegarandeerd als je samen met een collega door het land reist. De rechterkaart is voor gevorderden en vraagt meer inhoudelijke kennis.

Hoogspanningsbingo basicHoogspanningsbingo voor gevorderden

▫  Download bingokaart Hoogspanningsbingo als PNG (haarscherp bij uitprinten)

▫  Download bingokaart Hoogspanningsbingo voor Gevorderden als PNG

 

Hoogspanningsbingo voor de Europa-reiziger

Reis je verder, de grenzen over en is heel Europa je werkgebied? Dan heb je zwaarder geschut nodig. In Europa staan tientallen netspanningen bovengronds: scoor jij ze allemaal? (Voor verificatie is een blik op de netkaart altijd toegestaan.) Ben je meer van de diplomatie, de balansbewaking of het overlegwerk zoals men doet bij ENTSO-E? Ruil de spanningen dan in voor netbeheerders: streep concessies af in plaats van landen! Een volle bingokaart is een proeve van een spannend leven.

Hoogspanningsbingo met netspanningenHoogspanningsbingo met concessies

▫  Download bingokaart Netspanningen bovengronds in Europa als PNG

▫  Download bingokaart Concessies en Netbeheerders als PNG

 

Hoogspanningsbingo voor jonge pylon geeks

Urenlang zit je in je auto op weg naar je vakantiebestemming… Je wederhelft heeft het humeur van een staaf dynamiet nadat je (ach) nog één tankstation verder wou rijden en op de achterbank is het drama compleet: de puber is in comateuze symbiose met haar telefoon, de kleuter moet nu nu nú plassen en de anders zo stoere elfjarige is veranderd in een hoopje ellende, wagenziek tussen zijn Donald Ducks. Dan kan je wel wat extra spanning gebruiken! Pep de sfeer op met Hoogspanningsbingo Kindergarten.

Kindergartenbingo leidt relatief snel tot een bijna volle kaart en je hoeft niet te kunnen lezen: geen jargon, geen voorkennis, gewoon kijken en wijzen. Wanneer jij als gezagvoerder een beetje soepel omgaat met het verschil tussen een bliksemtraverse en een bliksembok of met wat je voor een wintrack laat doorgaan heb je straks een enthousiast wijzende zesjarige op de achterbank: 'Kijk daar! Daar zit zo'n boogje onder de arm! Mag die ook voor dit plaatje?'
Voor de betweterige en iets oudere blaag die er prat op gaat om ingewikkelde dingen te snappen: de op het oog onbegrijpelijke bingokaart met stippels is echt iets voor hen. Waar zitten de draden ruimtelijk gezien als je dwars op het mastbeeld kijkt? Gewoon ruim mee omgaan en bahnstrom, DC, laagspanning, een telefoonpaaltje en (ach, waarom ook niet) een skilift meetellen en voor je het weet is je telg fanatiek op jacht naar eh.. puntje puntje puntje. 

Hoogspanningsbingo KindergartenHoogspanningsbingo Klokgetallen

▫  Download bingokaart Kindergarten als PNG

▫  Download bingokaart Puntje puntje puntje als PNG

 

Hoogspanningsbingo voor System Operators en elektromonteurs

Kan je niet naar buiten omdat je dienst hebt in de Zaal? Of ben je juist vaker buiten dan je lief is, altijd bezig met MS/LS-installaties en frustraties? Ligt de NorNed weer op zijn achterste? Is er (verdorie!) een dwarskoppeling nodig op een dubbelrail in de 380? Ging het weer nergens over bij het inschatten van de transportbehoefte? En als je werkt in de netstations of in de distributie? Nee, we doen geen gas, hou op met verbaasd te doen dat de elektriciën een vrouw is en je eerste magnefix vergeet je nooit. Voor je het weet heb je bingo!

Het leven valt niet mee in het LBC

Hoogspanningsbingo voor DSO

▫  Download bingokaart Het leven valt niet mee in het LBC als PNG

▫  Download bingokaart Another day in DSO-Paradise als PNG

 

Hoogspanningsbingo voor projectleiders en consultants

Het bouwen van een nieuwe verbinding is een aaneenschakeling van eh.. AMS-620 vierbundels. Ja, maar ook van procedures, juridisch geneuzel en kleine en grotere tegenslagen. Rijkscoördinatieregeling? Jeuj! Vier je frustratie bot met de bingokaart Hij staat er niet zomaar. Vergeleken daarmee lijkt afkortingenbingo nog eenvoudig: als je gewoon wat consultancywerk doet en je leest rapporten door, mailt wat op en neer of trekt wat informatie na, dan kom je al een heel eind. Hoewel er opzettelijk een paar lastige tussen zitten: B2B of XBID kom je niet zomaar tegen. Bewust, dat houdt je scherp en dan is de uiteindelijke bingo extra de moeite waard.

Bingokaart Hij staat er niet zomaarBingokaart Jargonafkortingen

▫  Download bingokaart Hij staat er niet zomaar als PNG

▫  Download bingokaart Jargonafkortingen als PNG

 

Hoogspanningsbingo met pylon geek cult en voor netcartografen

Voor de fanatieke exemplaren onder de pylon geeks (zowel professionals als hobbyisten en van jong tot oud) is er cultbingo. Reis door Noordwest Europa, maar gebruik nu de ogen en het jargon van een pylon geek. Haal je diepe bordje tevoorschijn en spot de armoedekruisingen, de facehuggers en de lijnvreemde masten: frustratie en ons eigen jargon was nooit eerder zo leuk. Ook het bijhouden van de netkaart is soms een veld vol frustraties. Veel dingen herkennen we allemaal. Circuitkruisingen, een gemiste inlussing, zwabberende knijpzones in de bochten, zeer flauwe HA-posities in dubbelcircuitlijnen… aaargh! Spring niet langer uit je vel en hang de bingokaart naast je computerscherm als tegengas.

Pylon Geek Cult bingoNetkaartbingo

▫  Download bingokaart Pylon Geek Cult als PNG

▫  Download bingokaart Netkaartfrustraties als PNG