De St(r)oomcusus op opze site biedt een aardige basisinstap, maar wie diepgang of echte vakkennis nodig heeft kan er natuurlijk niet mee volstaan. Volg een opleiding, doe een cursus en leer meer.

Scholieren die vers van de middelbare school komen, kunnen kiezen voor diverse technische en elektrotechnische opleidingen. Daarvan wordt hier geen overzicht gegeven omdat dit met het jaar verandert en er andere plekken zijn waar zulke overzichten te vinden zijn. Wel zijn er bedrijven en initiatieven die cursussen aanbieden om wijzer te worden, bepaalde kwalificaties te behalen, of soms (heel simpel) te kunnen proberen of het vakgebied iets voor je is.

Vanuit ons onafhankelijkheidsprincipe is geen van deze koppelingen gesponsord.

 


 

Watt
Watt
is een gezamenlijk initiatief van netbeheerders, energiebedrijven en enkele andere bedrijfstakken die zich in belangrijke mate met energie bezig houden. Ze richten zich op (aankomend) MBO- en HBO-studenten die interesse in de energiesector hebben, maar nog niet helemaal weten hoe ze daar werk van willen maken. Er is een permanent tekort aan personeel in die sectoren, zodat Watt terecht een positieve toon aanslaat over het werk, de kansen en de uitdagingen waar je als student of toekomstig werknemer je neus in kan steken.

 

Menting Energietechniek
Menting Energietechniek
biedt professionele trainingen en cursussen in midden- en hoogspanningstechniek (HST). Op verschillende locaties in Nederland worden cursussen van 9 lesdagen (18 dagdelen) gegeven waarin de deelnemer een brede technische kennis verkrijgt. Het instapniveau is gelegd op MBO-3. Naast de cursus hoogspanningstechniek biedt Menting ook cursussen aan rond NEN-genormeerde methoden en MS-techniek.

 

Siemens
Om het tekort aan technisch personeel op te lossen heeft Siemens een innovatieve e-learning ontwikkeld. Door te focussen op de beeldvorming zijn elektrotechnische processen makkelijker te begrijpen en wordt de kennis van energietechniek op brede schaal vergroot. De e-learning kan zelfstandig worden doorlopen. Ook wordt Blended Learning aangeboden (een mix van e-learning en klassikaal onderwijs). Kijk hier voor toegang tot de gratis demomodule. Dit is module 1 (van 37). Klik vervolgens op het plaatje links van de tekst eCourse On-line testen.
Een klantcase vanuit het platform waarop de e-learning is ontwikkeld kan hier worden bekeken.