Heb je op deze site niet kunnen vinden wat je zoekt, kijk dan eens op deze websites. Wie weet kan je daar alsnog een antwoord vinden.

 

 

 

 

Diepgang

KCP-net

KCP-net is onderdeel van de website van TenneT. In dit (een beetje verstopt) hoekje van de site heeft TenneT ongeveer hetzelfde gebouwd als onze bibliotheek: namelijk een plek waar je toegang hebt tot meer dan 120 rapporten en publicaties, die je ook naar eigen inzicht kan combineren. Ook een deel van informatie op deze site (zoals netgegevens en toekomstvisies) komt daar vandaan.

Opmerking site-beheer: momenteel zijn er technische problemen bij KCP-net, waardoor de site tijdelijk niet bereikbaar is. Hopelijk heeft de technische dienst aldaar de problemen spoedig weer verholpen.

 

Handige sites voor hobbyisten

 

  • watwaswaar.nl, een handig middel om oude tracés van al lang afgebroken hoogspanningslijnen mee boven water te krijgen
  • De Duitse Wikipedia over hoogspanningsmasten, waar je de Duitse classificering kan vinden (die enigszins afwijkt van de onze). Deze Wiki biedt meer informatie dan zijn Nederlandse en Engelse evenknie en is een aanrader voor wie van technische diepgang houdt.
  • De RIVM-vectorkaart van het bovengrondse hoogspanningsnet, waarop onze Google Earth-versie deels gebaseerd is. Voor deze kaart geldt wel de opmerking dat de afzonderlijke circuits er niet op staan en dat de accuratie bij trafostations bedroevend is. Zie voor deze kaart echter ook het submenu Netkaarten.
.
 

 

Diversen

 

  • FastStone, het gratis softwareprogramma waarmee de foto's op deze website zijn gecomprimeerd en mee van een watermerk zijn voorzien.
  • InkScape, een opensource en gratis vector-tekenprogramma waarmee de logo's en banners op deze site zijn gemaakt. Het werkt niet heel eenvoudig, maar wanneer je er eenmaal mee hebt geleerd om te gaan is bijna alles mogelijk.
  • WordPress, de Opensource CMS-software waar deze site op gebouwd is. 
  • Het Aansluitformulier, voor als je je eigen aansluiting op het hoogspanningsnet wel ziet zitten (voor grote bedrijven en zware industrie is dit de realiteit).
 

 

 

ss