Wil je een foto uit de galerijen of elders van deze site zelf ergens anders gebruiken? Dat mag vrijwel altijd. 

Deze website en bijna alles wat zich erop bevindt draagt een Creative Commons BY-NC-ND-licentie. Wij houden niet van de angstcultuur die rond het traditionele copyright is ontstaan en we gaan ervan uit dat jij dat ook niet doet.

Creative Commons Licentie   some rights reserved

Persoonlijk, educatief, schoolwerkstuk- of presentatiegebruik

Het gebruik van beeldmateriaal van deze site voor persoonlijke of educatieve doelen zoals schoolwerkstukken, een spreekbeurt of presentatie, als achtergrondje, aan de muur van de (wo)mencave of als meme is geen enkel probleem. Ook zwaardere toepassingen in het onderwijs, waarbij de foto bijvoorbeeld van nut is bij leermiddelen of het overdragen van kennis, zijn volledig toegestaan.
Gebruik op een andere niet-commerciële website is toegestaan zolang je een paar dingen respecteert: niet hotlinken (kopieer de foto en sla je hem op je eigen serverruimte op) en niet bijsnijden of verminken. Een foto is een compleet geheel: ons logo of de naam van de fotograaf eraf snijden wordt niet gewaardeerd. Dat zou je immers zelf ook niet leuk vinden. Verder blijft het CC BY-NC-ND copyright ook op kopieën van toepassing. Als iemand de foto weer van jou wil hebben gelden dezelfde voorwaarden als waaronder je de foto oorspronkelijk hier verkregen hebt.

Een simpele bronvermelding naar onze naam of website is alles wat we vragen.

We kunnen het gebruik van foto's voor niet-neutrale niet-commerciële doeleinden op grond van het CC BY-NC-ND copyright helaas niet verbieden. Dat is de keerzijde van deze licentie. Meestal zijn niet-neutrale doelen dingen die raakvlakken hebben met politiek, religie of moderne maatschappelijke gedragingen. Men zal begrijpen dat we ons afzijdig houden van eventueel gedachtegoed achter dergelijke doeleinden en dat we ons distanciëren van de bijbehorende niet-neutrale stellingnames.

Als je een bepaalde foto in een groter formaat of zonder ons logo wil, neem dan contact met ons op en we regelen wat.

Commercieel gebruik?

Wij zijn geen ondernemers. #bijdebakker speelt geen rol bij ons omdat we geen actief verdienmodel hebben en niet hoeven te eten van de opbrengsten van deze website. Maar we hebben wel onkosten, zodat we een grens trekken tussen commercieel en niet-commercieel gebruik van foto's en andere materialen op deze site.

Fotogebruik voor bijvoorbeeld (maar niet uitsluitend) journalistieke interesse, bedrijfskranten, websites van partijen met een verdienmodel of toepassing in commercieel drukwerk is niet zomaar toegesteen. Tegenover dit soort gebruik staan we niet afwijzend, maar wel moet men in dit geval eerst contact met ons opnemen zodat we iets overeen kunnen komen dat recht doet aan beide partijen.