Wil je een foto uit de galerijen of elders van deze site zelf ergens anders gebruiken? Dat mag vrijwel altijd. 

Deze website en bijna alles wat zich erop bevindt draagt een Creative Commons BY-NC-ND-licentie. Wij houden niet van de angstcultuur van hoge die rond het traditionele copyright is ontstaan en we gaan ervan uit dat jij dat ook niet doet.

Creative Commons Licentie   some rights reserved

Het gebruik van een foto van deze site voor persoonlijke of educatieve doelen zoals schoolwerkstukken, een spreekbeurt of presentatie, als achtergrondje of als meme is geen enkel probleem. Ook gebruik op een andere niet-commerciële website is toegestaan zolang je een paar dingen respecteert: niet hotlinken (kopieer de foto en sla je hem op je eigen serverruimte op) en niet bijsnijden of verminken. Een foto is een compleet geheel; ons logo of de naam van de fotograaf eraf snijden wordt niet gewaardeerd. Dat zou je immers zelf ook niet leuk vinden. Verder blijft het CC BY-NC-ND copyright ook op kopieën van toepassing. Als iemand de foto weer van jou wil hebben gelden dezelfde voorwaarden als waaronder je de foto oorspronkelijk hier verkregen hebt.

We kunnen het gebruik van foto's voor niet-neutrale niet-commerciële doeleinden op basis van het CC-copyright helaas niet verbieden. Meestal zijn dit doelen die raakvlakken hebben met politiek, religie of moderne maatschappelijke gedragingen. Maar men zal begrijpen dat we ons afzijdig houden van eventueel gedachtegoed achter dergelijke doeleinden.

Als je een bepaalde foto in een groter formaat of zonder ons logo wil, neem dan contact met ons op en we regelen wat.

Commercieel gebruik

Wij zijn geen ondernemers. #bijdebakker speelt weliswaar geen rol bij ons omdat we geen actief verdienmodel hebben en niet hoeven te bestaan van de opbrengsten van deze website. Maar we hebben wel onkosten, zodat we een grens trekken vanaf vormen van fotogebruik waarbij de eindgebruiker in het profiel past van commercieel gewin met toepassing van een foto.

Hieronder vallen bijvoorbeeld (maar niet uitsluitend) journalistieke interesse, websites van partijen met een verdienmodel of toepassing in commercieel drukwerk. Tegenover dit soort gebruik staan we niet afwijzend, maar men dient bij dit soort gebruik eerst contact met ons wil opnemen zodat we iets overeen kunnen komen dat recht doet aan beide partijen.