HoogspanningsNet - alles over hoogspanning op het het

Hoogspanningstechniek

Hoogspanning en gezondheid?

Het antwoord op alle vragen vind je bij het RIVM (NL) of het LNE (B).

HoogspanningsNet behandelt dit thema met opzet niet zelf. (Waarom niet?)

Geknetter en gebrom?

Dat is normaal.

12 april 2017 Het kostte twee mensen bij onze crew wat meer moeite dan beraamd. Maar dan heb je ook wat: het HoogspanningsNet Forum is opgewaardeerd naar phpBB 3.2 Rhea. Met nieuwe functies zoals batch bijlagen, https en een uiterlijk dat bij vandaag de dag past.

Uiterlijk forum

Versie 3.2 Rhea van phpBB heeft als defaultstijl de template prosilver, die er anders uitziet als de voormalige template subsilver2. Dat is even wennen voor de vaste gebruikers en de regelmatige bezoekers. Maar wie er eenmaal een beetje wegwijs mee raakt wil al snel niet meer terug. Geen zorgen, aangepaste dingen zoals enig jargon in de woordkeuze, profielrankings met netspanningen en alle bestaande inhoud, accounts, wachtwoorden, berichten en foto's die sinds 2011 zijn geplaatst zijn allemaal behouden gebleven.

Onder de klep is het systeem een stuk vooruit gegaan, in belangrijke mate ook voor gebruikers vanaf een telefoon. Na jarenlang tegen een halfgare headerbalk aan te hebben gekeken heeft het forum nu eindelijk een fatsoenlijke bovenzijde waar ons logo groot in staat. Tevens is er een headermenu aangebracht met enkele snellinks naar o.a. de voorpagina van de mainsite (hier dus) en de netkaart (hou die link na 01 mei scherp in de gaten, er is iets in aantocht). Qua kleurkeuze is het forum in stijl gebracht met de huisstijlkleuren en opmaak die we hier op de mainsite gewend zijn. Forum en website zijn op deze manier visueel tot één geheel gesmeed.

Helemaal voltooid is de opwaardering nog niet. Er moet nog een bug geplet worden (soms verschijnt een wit scherm na het plaatsen van een nieuw bericht, terwijl het bericht wel gewoon geplaatst wordt) en mogelijk worden de pictogrammen nog veranderd. Maar dat zijn details in verhouding tot het werk en de verbetering die reeds gerealiseerd is. Neem eens een kijkje – of neem de stap die je stiekem al lang geleden had willen zetten: registreer een account en praat zelf ook mee over de wereld van het grootschalig net in Nederland, België en erbuiten.

Afbeeldingen: screenshot van de voorzijde van het forum na de opwaardering. Merk op dat het forum de template prosilver gebruikt, maar dat de kleuren en vormgeving in lijn zijn gebracht met wat we gewend zijn van de hoofdsite (deze plek).

Reacties zijn gesloten.

Credits en copyright

Creative Commons Licentie

Tenzij anders vermeld, bevindt de content op deze website zich onder een CC BY-NC-ND-licentie.

Lees de volledige disclaimer hier.