De Netkaartbijbel is een document waarin alle conventies en bepalingen rondom de netkaart zijn vastgelegd.

Het biedt het een diepgravend overzicht in grafische conventies, het framework en waarom deze is zoals hij is. Het document volgt een weg die het midden houdt tussen het besluitend vastleggen van overeengekomen besluiten en richting geven aan toekomstige ontwikkelingen. Daardoor kan het document te ‘leidend’ of juist te ‘volgend’ zijn op sommige gebieden. Bij vragen of meningsverschillen is de Netkaartbijbel richtinggevend.

De Netkaartbijbel is primair bedoeld voor developers en cartografen die meewerken aan de netkaart, maar het kan ook door sterk geïnteresseerden en zware gebruikers worden gelezen.

Het heeft niet de functie van een gebruikshandleiding: die taak wordt vervuld door online pagina’s. De naam is niet aanstootgevend bedoeld, maar spontaan ontstaan binnen de groep vrijwilligers vanwege de omvang ervan (de nieuwste editie is rond de 100 pagina’s).

 


 

De Netkaartbijbel - lees 'm online

Netkaartbijbel Cycle 7

Bekijk/lees de Netkaartbijbel online

De nieuwste versie is Cycle 7, toegespitst op Release Cycle 7 (in ontwikkeling, de netkaartbijbel loopt dus wat voor). Het document is online in te zien als Google Doc vanwege het dynamische karakter ervan. Je hebt dus geen PDF-reader nodig en hoeft niets te downloaden.

Vragen? Bezoek ons forum of neem contact op.

Op de Netkaartbijbel is de disclaimer van toepassing.