Om alles hier gratis te houden kan HoogspanningsNet er niet aan beginnen om exemplaren van het netkwartet te laten drukken. Daarom moeten geïnteresseerden zelf een klein beetje moeite doen om een exemplaar van het spel te krijgen. Wees gerust, het is geen rocket science en veel komt er niet bij kijken. Iedereen die wel eens met een schaar en een prittstift heeft gewerkt (niveau kindergarten) kan het.

We hebben vier dingen nodig:

  1. De twaalf uitgeprinte netkwartetten
  2. Een schaar
  3. Een prittstift (of soortgelijke zachte papierlijm)
  4. Een verloren half uurtje tijd

Is dit allemaal aanwezig, dan kunnen we beginnen.

Stap 1. Download de twee PDF-documenten met de speelkaarten en print de beide documenten uit met een kleurenprinter, bij voorkeur op een beetje stevig papier.

Uitgeprint stapeltje van het NetkwartetAlle benodigdheden om netkwartet in elkaar te zetten

 

Stap 2. Knip enigszins ruim om de kaarten heen, maar scheidt de voorzijde en de achterzijde van de speelkaarten niet van elkaar.

Netkwartet uitknippen

 

Stap 3. Vouw de uitknipte kaarten dubbel over de lijn waar beide zijden elkaar raken. Deze stap is de moeilijkste, want het vouwen komt vrij precies. Het beste werkt het om eerst de vouw wat losjes te doen en dan steeds scherper te maken zodra de juiste vouwlijn is bereikt. Je verkrijgt dan een soort boekvormpje.

Netkwartetkaart dubbelvouwenGevouwen netkwartetkaarten

 

Stap 4. Besmeer een van de binnenkanten van het boekvormpje met prittlijm. In principe maakt het niet uit welke kant, maar in dit voorbeeld kiezen we voor de achterkant van wat de neutrale buitenzijde van de kaart zal worden. Belangrijk is het om goed tot aan de randen en de hoekjes te gaan.

Netkwartetkaart dichtlijmen

 

Stap 5. Vouw nu de kaart dicht zodat beide helften aan elkaar plakken. Strijk hem vlak en leg hem een aantal minuten onder een zwaar boek of een ander vlak gewicht.

Netkwartetkaart dichtlijmenNetkwartetkaart dichtvouwen

 

Stap 6. Knip tenslotte over de zwarte lijn nauwkeurig om de kaart heen, zodat de kaart de vorm, aanblik en het gevoel van ieder andere kaart verkrijgt.

Netjes om de netkwartetkaart heen knippen

 

Klaar. Nu nog een geschikt doosje vinden en je hebt je eigen netkwartet. Oja, en nog even de rommel opruimen natuurlijk…

SchrootNetkwartet is klaar

 

Terug naar de netkwartetpagina