Trots op je werk of hobby? Druk eens een plaatje op een T-shirt.

HoogspanningsNet is geen webshop. We verkopen zelf geen T-shirts. De opdrukken hier kan je gratis downloaden, zodat je ze zelf op een T-shirt kan laten drukken. De resolutie (300 DPI als PDF) en de transparantie zijn reeds in orde. Het enige wat je nog hoeft te doen is ermee naar een bedrijf te gaan dat T-shirts bedrukt. De keuze om uitsluitend onze huisstijlkleuren en harde grenzen te gebruiken is vanwege herkenbaarheid en het bespaart drukkosten omdat meer procedés gebruikt kunnen worden.

Opdrukken zijn ontworpen voor gebruik op zwarte T-shirts. Alles wat op de afbeeldingen zwart lijkt is in werkelijkheid transparant. In een normale PDF-viewer zal het zwart doorzichtig lijken en ook het wit valt dan weg tegen de witte achtergrond. Je kan dan in je PDF-viewer een volledig 'leeg' scherm aantreffen, maar dat is dus schijn. Bij vragen, neem gerust contact op.


Toepassingsvoorbeelden

Details en downloads


T-shirtafdruk We Got The Power

Pylon Geeks – We got the power

Afbeelding van Ton Mast met op de achtergrond twee ranke afspanmasten met bliksembokken. Toepassingsvoorbeeld hiernaast is voor de duidelijkheid een zeer grote print, maar hij zal in de praktijk wat kleiner op een shirt afgedrukt worden.

Vier kleuren (wit, groen, blauw, zwart). Op de meeste plekken is het zwart transparant, maar sommige kleine stukken zoals de lijntjes in het gezichtje en de ogen zijn daadwerkelijk zwart. De dikte van de dunste draden is nog net voldoende voor de meeste drukprocessen.

Auteurs: HN en OL

Download de print


Opdruk Trots Geboren in 110 kV

Trots geboren in het 110 kV-gebied

Noordoost Nederlands patriottisme voor wie uit het 110 kV-gebied komt (en daar blij om is). Afbeelding is een silhouet van de zeer herkenbare IJsselmij 110 kV Duits-type donaumast, één van de handelsmerken van het 110 kV-gebied. Op de achtergrond in blauw de omtrek van het 110 kV-gebied, waarbij de eilanden en de enclave Kampen niet zijn meegetekend. Ook als funposter verkrijgbaar.

Drie kleuren (wit, groen, blauw), zwart is transparant. De dikte van de dunste draden is nog net voldoende voor de meeste drukprocessen.

Auteur: HN

Download de print


Wintrack pole dancer print

Wintrack pole dancer

Wintracks met een silhouet van een vrouwelijke paaldanser. De vrouwfiguur is in meer detail voorzien van hoge hakschoenen en lang haar. Voor wie van rondingen en ondingen houdt. Ook in een Belgische versie verkrijgbaar, met een Stevinmast (zie wat lagerop).

Twee kleuren (wit, groen), geen blauw aanwezig. Zwart als transparante kleur. 

Auteurs: HN, OL en LL

Download de print


Opdruk Ton Mast proudly Annoying Grid Operators

Proudly Annoying the Grid Operators

Andere afbeelding van Ton Mast met een tonmast, refererend naar de aard van de cartoons waarin eigenaardigheden binnen Hoogspanningsland op een ietwat schurende manier aan de kaak worden gesteld. Hij heeft een verschrikte blik en in zijn handen zitten zakken chips en flessen cola – nu is hij zelf een keer betrapt. (Ook bruikbaar voor wie geen idee heeft waar de cartoonfiguur voor gebruikt wordt. In dat geval heb je gewoon een leuk plaatje op je rug staan.)

Vier kleuren (wit, groen, blauw, zwart). Zwart is meestal transparant, maar in het gezicht en de zakken chips zitten kleine stukjes echt zwart.

Auteur: idee HN (2014)

Download de print


T-shirtopdruk koppelnet NL met stations

Koppelnet Nederland

Abstracte vorm van de Nederlandse de 380- en 220 kV-ringen met de interconnectors en stationsafkortingen.

Drie kleuren (wit, groen en blauw).

Auteur: n.v.t., herleid uit de GE-netkaart V4.3

Download de print


T-shirtopdruk met Belgisch koppelnet

Koppelnet België

Abstracte vorm van het Belgische koppelnet van 380- en 220 kV. (Van België zijn geen stationsafkortingen beschikbaar.)

Twee kleuren (wit en groen).

Auteur: n.v.t., herleid uit de GE-netkaart V4.3

Download de print


T-shirtopdruk Later als ik groot ben

Later als ik groot ben

Voor T-shirts geschikt gemaakte versie van een cartoon van Ton Mast. 

Twee kleuren (wit en enkele zwarte lijntjes). Let op: misschien zijn de draden soms te dun voor sommige drukprocessen

Auteur: OL

Download de print


T-shirtopdruk met circuitkleur en klokgetalbordje

Circuit- en klokgetalbordje (stijl Tennet)

Blauw circuitbord en wit klokgetalbord met een 4-8-12 donauconfiguratie, tussen de stations WTF en OMG. Gesneden koek voor wie deze bordjes lezen kan. En voor wie dat nog niet lukt, je kan het in een wip leren op deze site.

Twee kleuren (blauw en enkele zwarte stippen).

Auteur: HN

Download de print


T-shirtopdruk donauconfiguratie

Donauconfiguratie

In de categorie foute T-shirts hebben we deze in het bijzonder voor hoogspanningsvrouwen met lef. Maximaal effect wanneer je een drukker zoekt die vrij breed en op borsthoogte kan afdrukken. En hier stoppen we discreet.

Twee kleuren (wit en groen).

Auteur: LL, HN

Download de print


T-shirtopdruk tonconfiguratie

Tonconfiguratie

Ook voor de mannen hebben we natuurlijk wat speciaals. Zeker als je een ietwat gevuld postuur hebt en een drukker weet te vinden die de print lager dan gebruikelijk op de buik kan afdrukken.
De 4-8-12 tonconfiguratie in spiegelsymmetrie verraadt verder dat de persoon in kwestie een zeer laag transportverlies heeft!

Twee kleuren (wit en groen).

Auteur: LL, HN

Download de print


T-shirtopdruk Powerlifter

Powerlifter

Remake in twee kleuren van een oude afbeelding die we ook als funposter in gebruik hebben. Er is gekozen voor een tonmast met bliksembok om de stereotype herkenbaarheid van een hoogspanningsmast zo groot mogelijk te houden.

Twee kleuren (wit en groen). 

Auteur: JK, remake door HN

Download de print


T-shirtopdruk Transformers

Transformers

Als de heersende ongeschreven standaard voor netkaarten gevolgd wordt, betekenen deze kleuren een 220/150 kV-trafo. Het lettertype is daadwerkelijk het font van de SF-serie Transformers. (We hebben er ook een spoof als funposter van, maar dan is de hele filmposter verbouwd in plaats van alleen het transformatoricoon.)

Drie kleuren (blauw, groen, wit).

Auteur: OL

Download de print


T-shirtopdruk Pylon geek and Proud of it

Pylon Geek and Proud of it

Voor wie op abstracte wijze duidelijk wil maken waar het om gaat. De uitsparing in de letters heeft een verdachte vorm die door mastengekken meteen herkend wordt. Ook als funposter te krijgen maar dan met meer kleur. (Deze print kleiner afdrukken is met dit exemplaar zeer goed mogelijk.)

Drie kleuren (wit, groen en blauw).

Auteur: idee afkomstig van een van de funposters

Download de print


T-shirtprint Ton Den Kat Donau

Ton, Den, Kat, Donau

Hoogspanningsbraille. Ook als funposter te krijgen. Inclusief sneer naar grondkabels.

Twee kleuren (wit en groen).

Auteur: HN

Download de print


Opdruk Blijf uit de buurt van de draden

Blijf uit de buurt van de draden

Handig wanneer je bureau, mancave of werkruimte vol met snoeren ligt en je niet wil dat iemand daar aan zit. Het lettertype is gelijk aan het font dat de firma Polomnis gebruikt voor Nederlandse waarschuwingsborden uit de tijd van Saranne. (Deze opdruk is de enige die geen verwijzing naar deze site heeft. Het zijn alleen de twee zinnen die je altijd op waarschuwingsborden aantreft. Een PDF-viewer laat dan ook een volledig "leeg" scherm zien.) 

Eén kleur (wit).

Auteur: idee OL

Download de print


T-shirtopdruk Stevin Crossed Arms

Stevin crossed arms

Herkenbaar en markant silhouet van een Stevinmast met een man- en vrouwfiguur die met hun armen over elkaar staan. Hier is een stukje vakwerk afgeleverd. (Deze opdruk is in 2017 ontworpen voor een specifieke toepassing in België.)

Eén kleur (wit).

Auteurs: OL en HN

Download de print


T-shirtopdruk Stevin pole dancer

Stevin Pole Dancer

Het ondeugende zusje van de print Stevin crossed arms en in feite een variant op de Wintrack pole dancer. De typische gestalte van een steunmast van Stevin met geïsoleerde traversen en een vrouwgestalte die weet wat ze wil. Ook deze is in 2017 ontworpen voor een specifieke toepassing in België.

Twee kleuren (wit en enig zwart op de overlappen).

Auteur: OL en HN

Download de print