Wil je een foto uit de galerijen of elders van deze site zelf ergens anders gebruiken? Dat mag vrijwel altijd. 

Deze website en bijna alles wat zich erop bevindt draagt een Creative Commons BY-NC-ND-licentie. Wij houden niet van de angstcultuur van hoge die rond het traditionele © is ontstaan en we gaan ervan uit dat jij dat ook niet doet. Lees in de disclaimer van onze site of op de site van Creative Commons de details over wat er al dan niet is toegestaan.

Creative Commons Licentie   some rights reserved

Een foto voor persoonlijk en/of educatief gebruik

Het gebruik van een foto van deze site voor persoonlijke of educatieve doelen (zoals bijvoorbeeld werkstukken, presentaties, aan je muur, op een andere website of ander gebruik waarmee geen financieel gewin wordt beoogd) is altijd toegestaan zolang je de onderstaande drie regels respecteert. 

  1. Bij gebruik op een andere website: niet hotlinken. (Kopieer de foto en sla je hem op je eigen serverruimte op.) 
  2. Een foto is een compleet geheel. Bij publiek gebruik ons logo eraf snijden wordt niet door ons gewaardeerd.
  3. Het CC BY-NC-ND copyright blijft ook op kopieën van toepassing. Als iemand de foto weer van jou wil hebben gelden dezelfde voorwaarden als waaronder je de foto oorspronkelijk hier verkregen hebt.

Je hoeft ons er niet van op de hoogte te stellen dat je een foto gebruiken wil, al mag het natuurlijk wel. (Het is leuk om af en toe eens te horen wat voor nut het allemaal dient.) Als je een bepaalde foto in een groter formaat of zonder ons logo wil, neem dan even contact met ons op en dan regelen we wat.
Een nadeel van het vrijere CC BY-NC-ND copyright is dat we het gebruik van foto's voor niet-neutrale niet-commerciële doeleinden niet kunnen verbieden. Meestal zijn dat doelen die raakvlakken hebben met politiek, religie of moderne maatschappelijke gedragingen. Maar men zal begrijpen dat dergelijk niet-neutraal gebruik niet onze voorkeur heeft en dat we ons afzijdig houden van eventueel gedachtegoed achter dergelijke doeleinden.

Een foto voor commercieel gebruik

Tot commercieel gebruik van beeldmateriaal kan bijvoorbeeld (maar niet uitsluitend) journalistieke interesse worden gerekend, of benutting waarbij het einddoel is dat het gebruik van de foto geld op kan leveren. Tegenover dit soort gebruik staan we niet afwijzend, maar we verzoeken je wel of je eerst contact met ons wil opnemen zodat we iets overeen kunnen komen dat recht doet aan beide partijen. (Ook deze site heeft hostingkosten en die worden door vrijwilligers betaald.)

De meeste foto's kunnen eventueel ook verstrekt worden in een hogere resolutie en zonder ons logo in de hoek.
 


Omhoog